Sinds 1946 heeft Vemefa zich gespecialiseerd in seriematig spaanloos vervormen. In de loop der jaren werd een fabriek opgebouwd in Rotterdam waar alle disciplines aanwezig zijn om een compleet product te vervaardigen.
Vemefa ontwerpt en ontwikkelt producten voor opdrachtgevers. Daarnaast heeft Vemefa een aantal producten in eigen beheer ontwikkeld voor de industiële sector en de watersportbranche. Deze worden verkocht via diverse verkooporganisaties in binnen- en buitenland.

Samenwerkende partner van ontwerpstadium tot productie
Vemefa beoordeelt de productiemogelijkheden al in het ontwerpstadium. Dit is in hoge mate economisch interessant voor organisaties die in de ontwikkelingsfase van een product zitten en min of meer stagneren op het moment dat er een tastbaar product moet komen. Veelal blijkt in de productiepraktijk dat een ontwerp meerdere keren aangepast dient te worden alvorens het gereed is voor de uiteindelijke productie. Binnen de Vemefa-organisatie wordt hierop flexibel ingespeeld.

Productietechnologie tot ver over de grens bekend
Als toeleveringsproducent heeft Vemefa veel eigen productietechnologie in huis, waardoor een goede prijs/ kwaliteitsverhouding gewaarborgd is. Eindproducten van Vemefa die u elke dag tegen kunt komen zijn in eigen huis ontworpen en vervaardigde producten als ketels voor miniboilers, doucheputten en voor de watersport patrijspoorten, bolders en dekventilatoren. De constante kwaliteit van deze producten is bekend in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Turkije en Zweden.